Openbare besluitenlijst 27 augustus 2024

Aanwezig:
Suzanne Otters-Bruijnen, burgemeester
Jelle de Jong, wethouder
Jan Boersma, wethouder
Steven Grevink, wethouder
Henri Koolen, loco-secretaris
 

1 Openbare besluitenlijst Gemeente Son en Breugel 20 augustus 2024

Het college stelt de besluitenlijst vast.

2 Interne-niet openbare-besluitenlijst 20 augustus 2024

Het college stelt de besluitenlijst vast.

3 Privacy Protocol bestuurlijke aanpak ondermijnende criminaliteit

Het Privacy Protocol Ondermijning 2022 is de afgelopen tijd herschreven in samenwerking met de Privacy Officer (PO) en de Functionaris Gegevensbescherming (FG). Dit heeft twee redenen; ten eerste is bij de evaluatie gebleken dat het huidige protocol minder goed leesbaar is en juridisch niet meer voldoet aan de eisen. Ten tweede is er een Lokaal Informatie Overleg (LIO) opgestart en dit nieuwe protocol vormt de grondslag voor de informatiedeling en -verwerking binnen dit LIO. T.o.v. het huidige protocol is met name de grondslag uitgebreider beschreven en de leesbaarheid verbeterd.

Het college besluit het Privacy Protocol Bestuurlijke Aanpak Ondermijning 2024 vast te stellen.

4 Politieke Avond 29 augustus 2024

Het college bespreekt het programma van de Politieke Avond van 29 augustus 2024.

Het college neemt kennis van de Politieke Avond van 29 augustus 2024.
 

5 Beslissing op bezwaar verkeersbesluit Spiegelkever

Op 19 januari 2024 besluit het college om twee parkeerplaatsen te reserveren voor het laden van elektrische voertuigen in de Spiegelkever nabij huisnummer 2 in Son en Breugel. Op 19 en 26 februari 2024 ontvangt het college een bezwaarschrift van drie bezwaarmakers tegen bovengenoemd besluit. De bezwaarschriftencommissie adviseert om het bezwaarschrift ongegrond te verklaren en het bestreden besluit in stand te laten.

Het college besluit:

  1. de bezwaarschriften ongegrond te verklaren;
  2. het bestreden besluit in stand te laten;
  3. voor de motivering van het besluit te verwijzen naar het advies van de bezwaarschriftencommissie.

6 Randvoorwaarden en uitgangspunten ontwikkeling Sonniuswijk 52

De gemeente heeft op 21 maart 2022 een initiatiefvoorstel ontvangen voor de herontwikkeling aan de locatie Sonniuswijk 52 te Son en Breugel. De locatie heeft een agrarisch bouwvlak waarop een intensieve veehouderij is toegestaan. Op het bouwvlak zijn een langgevelboerderij met twee (gesplitste) bedrijfswoningen, een varkensstal van ongeveer 1.400 m² en een aantal kleine losse bijgebouwen aanwezig. De initiatiefnemer wil twee Ruimte voor Ruimte woningen realiseren, in combinatie met de omschakeling en splitsing van de bestaande bedrijfswoning/langgevelboerderij naar twee burgerwoningen. Bij elke woning is in beginsel een bijgebouw van maximaal 400 m² gewenst, waarvoor een extra kwaliteitsimpuls zal worden geleverd in combinatie met een goede landschappelijke inpassing van de locatie. Hierdoor ontstaan visueel 3 boeren ensembles die passend zijn in de omgeving. Dit voorstel beschrijft de randvoorwaarden en uitgangspunten die de gemeente stelt waaronder we mee willen werken aan het initiatief. De initiatiefnemer wordt op grond hiervan uitgenodigd het plan verder uit te werken.
 

Het college besluit:

  • in te stemmen met de ‘randvoorwaarden en uitgangspunten ontwikkelingslocatie Sonniuswijk 52’ voor de herontwikkeling van de ontwikkelingslocatie Sonniuswijk 52;
  • de initiatiefnemer schriftelijk te informeren over de ‘randvoorwaarden en uitgangspunten ontwikkelingslocatie Sonniuswijk 52’ en te verzoeken met een uitgewerkt plan te komen dat daaraan invulling geeft.

7 Randvoorwaarden en uitgangspunten ontwikkeling Airborneweg 43

De eigenaren van Airborneweg 43 zijn in 2021 gestopt met hun intensieve veehouderij. Zij hebben meegedaan met de subsidieregeling sanering varkenshouderijen. De gemeente had daarop het bestemmingsplan aan moeten passen, maar dat is tot nu toe niet gedaan. Het omgevingsplan staat daarom nog een intensieve veehouderij toe. Met de initiatiefnemer is gesproken over wat er mogelijk is op de locatie. Vooruitlopend op de
gebiedsvisie zijn er randvoorwaarden en uitgangspunten vastgesteld aan de omgevingstafel voor het omzetten van de intensieve veehouderij met bedrijfswoning naar een burgerwoning met een bijgebouw van maximaal 500m2 voor een beroep of bedrijf aan huis en het toevoegen van een ruimte-voor-ruimte woning aan de westzijde met een bijgebouw van maximaal 200 m2. Dit voorstel beschrijft de randvoorwaarden en uitgangspunten die de gemeente stelt waaronder we mee willen werken aan het initiatief. De initiatiefnemer wordt op grond hiervan uitgenodigd het plan verder uit te werken.
 

Het college besluit:

  • in te stemmen met de ‘randvoorwaarden en uitgangspunten ontwikkelingslocatie Airborneweg 43’ voor de herontwikkeling van de ontwikkelingslocatie Airborneweg 43;
  • de initiatiefnemer schriftelijk te informeren over de ‘randvoorwaarden en uitgangspunten ontwikkelingslocatie Airborneweg 43’ en te verzoeken met een uitgewerkt plan te komen dat daaraan invulling geeft.

8 Bestuursovereenkomst F58

Om het gebruik van de fiets te stimuleren is het gewenst om veilige en comfortabele fietsroutes te realiseren. Een van deze routes is de doorfietsroute F58, een fietsverbinding langs het Wilhelminakanaal tussen Tilburg en Laarbeek. Om de bijdrage van de provincie Noord-Brabant en het Rijk voor de realisatie van deze fietsroute vast te leggen, is het aangaan van een bestuursovereenkomst noodzakelijk.

Het college besluit:
1. in te stemmen met de bestuursovereenkomst ten aanzien van het project “F58 -snelfietsroute Willhelminakanaal”;
2. de burgemeester te verzoeken de ondertekening van de bestuursovereenkomst, op grond van het bepaalde in artikel 171 lid 2 van de Gemeentewet, op te dragen aan wethouder Boersma;
3. de gemeenteraad te informeren over het ondertekenen van de bestuursovereenkomst middels bijgevoegde raadsinformatiebrief.